Turcijas Konstitucionālā tiesa ir apstiprinājusi valdības lēmumu izraidīt deviņus ārzemju kristiešus par iespējamām "misijas aktivitātēm", atzīstot viņus par draudiem valsts drošībai. Šis lēmums iezīmē nozīmīgu brīdi Turcijas tiesu vēsturē, jo tas ir pirmais kopīgais lēmums par vairākām N-82 kodeksa lietām.

Reliģijas brīvības juridiskā organizācija “Alliance Defending Freedom” (ADF) savā paziņojumā norāda, ka līdzīgās lietās tiesa vēsturiski ir lēmusi vienbalsīgi pret ārvalstu kristiešiem. Taču šis pēdējais nolēmums liecināja par tiesnešu šķelšanos, kas ļāva parādīties atšķirīgiem viedokļiem.

Šis lēmums arī pievienojas satraucošai tendencei Turcijā, kur nacionālisms un islamizācija rada arvien lielākus izaicinājumus reliģiskajām minoritātēm, īpaši kristiešu kopienai, kuru skaits pārsvarā musulmaņu apdzīvotajā valstī starp 83 miljoniem ir aptuveni 170 000, atzīmē ADF International.

Turcija ir Lozannas miera līgumu dalībniece, kas atzīst ebrejus, pareizticīgos grieķus un armēņus, bet neatzīst protestantus.