ASV Augstākā tiesa ceturtdien, 13. jūnijā, vienbalsīgi noraidījusi mēģinājumu ierobežot pieeju medikamentam mifepristonam, ko izmanto grūtniecības medikamentozai pārtraukšanai. To bija pieprasījušas vairākas pretabortu organizācijas.

Tās bija organizācijas, kuras uzstāja, ka ASV Pārtikas un zāļu pārvaldei būtu jāatceļ 2016. gadā pieņemtais lēmums atļaut ārstiem attālināti konsultēt savas pacientes par mifepristona lietošanu un nosūtīt pa pastu medikamenta recepti. Augstākās tiesas spriedumā bija teikts, ka abortu pretiniekiem nebija nekādu juridisku argumentu vērsties pret Pārtikas un zāļu pārvaldi, jo viņi nespēja pierādīt, ka iestādes lēmums atvieglot mifepristona pieejamību viņiem ir radījis kaitējumu.

ASV Pārtikas un zāļu pārvalde 2000. gadā izdeva atļauju mifepristona izmantošanai, un līdz šim šo medikamentu ir lietojušas vairāk nekā seši miljoni sieviešu, lai priekšlaicīgi izbeigtu nevēlamu grūtniecību. Pērn ASV reģistrēto abortu skaits pārsniedz miljonu, bet vairāk nekā 60% gadījumu to veikšanai lietoja mifepristonu.