Plašs, gadiem ilgs pētījums liecina, ka lielākā daļa jauniešu, kuri sevi identificē par transseksuāļiem, piecu gadu laikā no šīs diagnozes izaug. Vācu pētnieki deviņus gadus novēroja bērnus un jauniešus, kuriem tika diagnosticēta dzimuma disforija.

Pētījuma laikā tika konstatēts, ka divi no trim jauniešiem, kuriem medicīniski diagnosticēta dzimuma disforija, piecu gadu laikā vairs neidentificējās kā pretējā dzimuma pārstāvji. Kopumā 63,6% bērnu un pusaudžu, kas identificējās ar citu dzimumu, ir pārtraukuši savu klīniski apstiprināto dzimuma diagnozi, un "tikai 36,4% gadījumu tiem vēl bija apstiprinātā [dzimuma identitātes traucējumu] diagnoze pēc pieciem gadiem". Visbiežāk savu lēmumu mainīja 15 līdz 19 gadus jaunas meitenes. Arī lielākā daļa (jeb 50,3%) jauno vīriešu, kuri pie savas transseksuālās identitātes nonāca 20 – 24 gadu vecumā, piecu gadu laikā no tās atteicās.

Šie rezultāti atbilst pārbaudāmiem ekspertu datiem, kas tiek saņemti no visas pasaules. Šogad Nīderlandes pētnieku grupa nonāca pie gandrīz identiskiem secinājumiem. Pārbaudot datus par 2772 Nīderlandes pusaudžiem, vecumā no 11 līdz 24 gadiem, viņi konstatēja, ka 64% gadījumu jaunieši piecu gadu laikā atteikušies transseksuāla tipa identitātes.