Aizvadītajā nedēļā ASV Kalifornijas štata Senāts pieņēmis likumprojektu, kas aizliedz izglītības iestādēm informēt vecākus, ja viņu bērns ir lūdzis skolā lietot citu vārdu un vietniekvārdu. Tas ir izraisījis sašutumu daudzu vidū, kuri uzskata, ka tas grauj vecāku tiesības un apdraud bērnu labklājību.

Likumprojekts tika pieņemts 29 demokrātiem balsojot "par" un 8 republikāņiem balsojot "pret" un iezīmē būtisku pavērsienu vecāku, bērnu un skolu attiecībās.

Uzstājoties preses konferencē, ko pirms debatēm Senātā rīkoja Kalifornijas Ģimenes padome, asamblejas deputāts Džims Patersons (Jim Patterson) neskopojās ar vārdiem, nosaucot likumprojektu par "ļaunumu" un bezprecedenta uzbrukumu vecāku un bērnu attiecībām. Patersons stāsta: "Gandrīz 12 gadu laikā, kopš es strādāju Štata Asamblejā, es nekad neesmu redzējis, ka būtu mēģināts sabojāt attiecības starp bērniem un viņu vecākiem, kā tas ir šajā gadījumā." Viņš apgalvo, ka likumprojekts radīs "valdības uzspiestu sienu", kas norobežos bērnus no mīlestības un aprūpes, ko var sniegt viņu vecāki, jo īpaši tad, kad viņiem tas visvairāk nepieciešams.

Likumprojekta atbalstītāji uzskata, ka šis likumprojekts pasargās bērnus no “piespiedu izstumšanas” ļaunuma un ir nepieciešams, lai pasargātu LGBTQ+ bērnu privātumu un drošību no vecākiem.