Gatavība piedot ir spēcīgs cilvēka labklājības rādītājs, liecina Amerikas Bībeles biedrības (“American Bible Society”) apkopotie jaunākie dati. Pētījumā atklājās, ka tie, kuriem dzīve saistās ar Bībeli, dzīvo labāku dzīvi nekā viņu vienaudži.

Viena no pētījuma fokusa grupām bija Z paaudzes pieaugušie jeb jaunie pieaugušie vecumā no 18 līdz 27 gadiem. Šī paaudze ieguvusi augstāku punktu skaitu “Cilvēka labklājības skalā” ne tikai savā vecuma grupā starp tiem, kuri Bībeli nelasa, bet arī salīdzinot ar visām paaudzēm.

Jaunākie dati, kas apkopoti ziņojumā "State of the Bible USA 2024 Report", daļēji balstījās uz apgalvojumu, kuram respondenti tika lūgti piekrist vai nepiekrist. Tajā bija teikts: "Es spēju patiesi piedot visu, ko kāds cits man ir nodarījis, neatkarīgi no tā, vai viņš kādreiz lūdz piedošanu vai nē." Respondentu atbildes uz šo apgalvojumu sniedza būtisku ieskatu par to, kā gatavība piedot, kas kristīgās ticības pamatā ir būtiska koncepcija, var ietekmēt cilvēku laimes sajūtu.

Pētījumā arī tika secināts, ka tie, kuri pilnībā piekrīt, ka var kādam piedot ar vai bez atvainošanās, arī uzrāda daudz augstāku cerības līmeni, tādējādi vēlreiz uzsverot, ka piedošana var palīdzēt cilvēkiem iegūt pozitīvāku dzīvi.