Starptautiskās Luterāņu padomes (ILC) 8. Pasaules semināru konference notika no 11. līdz 14. jūnijam Buenosairesā, Argentīnā. Konferences tēma bija “Baznīca un valsts: semināru izglītības izaicinājumi un iespējas”.

Pasākumu uzņēma Argentīnas Evaņģēliski Luteriskā Baznīca un tā pulcēja pārstāvjus no 21 baznīcu semināriem un teoloģijas programmām 19 valstīs. LELB un Lutera akadēmiju tajā pārstāvēja Rīgas arhidiecēzes palīgbīskaps Rinalds Grants. Konferenci veidoja vairākas prezentācijas, kas no dažādiem aspektiem atklāja galveno tēmu. Konferencē tika piedāvāta arī virkne īsāku lekciju, kurās tika apskatītas tādas tēmas kā klasiskā semināra modeļa alternatīvas; mācītāju apmācība nelielā draudzē; Mazā katehisma mācīšana semināristiem; K.S.Lūisa (C.S. Lewis) darbu izmantošana pastorālajā kalpošanā, kā arī tiešsaistes izglītības modeļi. Konferences laikā tika apspriesta arī akreditācijas tēma un tās pēdējā dienā notika diskusija par pastorālās un diakoniskās izglītības pamatkompetencēm.

Konference noslēdzās ar Argentīnas Evaņģēliski Luteriskā Baznīcas Seminario Concordia apmeklējumu, kur dalībnieki kopā ar semināra kopienu piedalījās dievkalpojumā, un noslēguma svinībām ar kultūras programmu – tai skaitā Argentīnas tango.