Evaņģēliskā baznīca Romā dosies uz Strasbūru, lai Eiropas Cilvēktiesību tiesā meklētu taisnību un panāktu milzīga nodokļa sloga atcelšanu. Draudze pulcējas bijušajā veikalā, kas netiek uzskatīta par reliģisku ēku, tādēļ tai piemēroti nodokļi kā komerctelpai.

Kopš 2016. gada nelielā protestantu draudze izmanto bijušo veikalu Itālijas galvaspilsētas centrā. Sākotnēji draudzei izdevās panākt ēkas oficiālā nosaukuma maiņu. Tomēr vēlāk Nodokļu pārvalde noteica komerciālas ēkas statusu. Iemesls tam bijis, ka ēkas izskats nav mainījies un tai trūkst reliģiskas telpas "būtisko pazīmju" – altāris, gleznas, statujas un citi līdzīgi kulta priekšmeti.

Lieta nonāca līdz tiesai, un baznīca divreiz tika attaisnota. Taču pirms divām nedēļām Augstākā tiesa nolēma par labu nodokļu iekasētājiem. Rezultātā baznīcai ir jāmaksā nodokļi aptuveni 6000 eiro gadā un tiesāšanās izdevumi aptuveni 50 000 eiro. Baznīcas tīmekļvietnē publicētajā videoierakstā draudzes mācītāji Leonardo De Kiriko (Leonardo De Chirico) un Klejs Kannards (Clay Kannard) apgalvo, ka bijušais veikals ir uzskatāms par baznīcu – reliģisku ēku – jo tur notiek dievkalpojumi un tiek sludināts Dieva Vārds. Viņi uzskata, ka tiesnešu lēmums ir "netaisnīguma" izpausme. Reliģiskai organizācijai nav komerciālu mērķu un tās mērķis nav gūt peļņu. Šī iemesla dēļ baznīcai ir tiesības tikt atbrīvotai no nodokļu maksāšanas un tādēļ vērsīsies ar prasību tālāk Eiropas Cilvēktiesību tiesā.