Lielbritānijas Izglītības komiteja sagatavojusi ziņojumu, kurā rosinās valdību ar likumu aizliegt mobilos tālruņus skolās un pilnīgu viedtālruņu aizliegumu bērniem līdz 16 gadu vecumam, kas nepieciešamas jauniešu aizsargāšanai, jo pie ekrāniem pavadītais pārmērīgais laiks kaitē bērnu garīgajai un fiziskajai veselībai.

Vecāki nav pietiekami izglītoti par viedierīču kaitīgo ietekmi, bet skolās trūkst vadlīniju. Gada sākumā Apvienotajā Karalistē izdeva norādījumus skolu vadībām, bet ar to nav bijis pietiekami. Ziņojumā teikts, ka pie ekrāna pavadītais laiks bērniem ir pieaudzis par 52% laikā no 2020. līdz 2022. gadam, turklāt 25% no viņiem ierīces izmanto atkarību izraisošā veidā. Ceturtdaļai trīs un četrus gadus veciem bērniem Apvienotajā Karalistē ir viedtālrunis, un gandrīz visiem bērniem ir mobilais tālrunis līdz 12 gadu vecumam. Komunikāciju regulators arī konstatēja, ka puse bērnu, kas jaunāki par 13 gadiem, izmanto sociālos plašsaziņas līdzekļus.

Lielbritānijas Izglītības komiteja norāda ka iesniegtie pierādījumi liecina, ka ekrāna laika un sociālo plašsaziņas līdzekļu lietošanas radītais kaitējums maziem bērniem ir ievērojami lielāks nekā ieguvumi.