No Papua-Jaungvinejas nāk ziņojumi par ievērojamām masveida kristībām, kur, pēc viena kristiešu garīgā vadītāja teiktā, pagājušajā mēnesī ūdens kristības ar pagremdi pieņēmuši vairāk nekā 300 000 cilvēku.

Kristības bija daļa no divu nedēļu pasākumu sērijas, kas pazīstama kā "PNG for Christ” (“Papua-Jaungvineja Kristum”). Pasākumu galvenais vadītājs, mācītājs Teds Vilsons 19. maijā sociālajā tīklā Facebook publicēja paziņojumu, kurā detalizēti aprakstīja dažus no neticamajiem kristību apmēriem. Toreiz mācītājs ierakstā ziņoja, ka ir saskaitīts, ka kristības pieņēmuši 278 369 cilvēki. Tomēr šī uzskaite vēl nebija pabeigta. Kristības vienlaikus notika vairāk nekā 2000 vietās, arī nomaļos reģionos.

Vilsons, kurš vēlāk sacīja, ka šis skaits jau pārsniedzis 300 000, sacīja, ka Papua – Jaungvineja Kristum centieni ir rūpīgi pamācīt cilvēkus Bībeles patiesībā, lai palīdzētu viņiem izprast Evaņģēliju. Viņš turpināja, sakot, ka kristības ir pierādījums tam, ka "Svētā Gara spēks ir izlējies pār Papua-Jaungvineju".

"Papua-Jaungvineja Kristum" ietekme uz cilvēku sirdīm bijusi visai ietekmīga, jo Septītās dienas Adventistu ziņu lapa "Adventist Record" ziņoja par "narkotiku baroniem, kas sadedzina savu marihuānas ražu un tiek kristīti, ieslodzītajiem, kas atsaucas uz aicinājumiem, veseliem ciemiem, kas pasludina sevi par adventistiem, saņemtām dziedināšanām un cilvēkiem, kuri saprata evaņģēlija sludināšanu savā valodā".