Jau 37. reizi Rīgas Domā norisināsies starptautiskais ērģeļmūzikas festivāls “Rīgas Doms 2024”. Ar atklāšanas koncertu svētdien, 7. jūlijā tas noslēgsies 9. augustā. 15 koncertos piedalīsies pašmāju un ārzemju ērģelnieki.

Šogad festivālā īpaši pievērsīsies Riharda Dubras 60. gadadienai – 10. jūlijā izskanēs pilna programma ar komponista mūziku ērģelēm solo septiņu latviešu ērģelnieču izpildījumā, 17. jūlijā saksofonkoncerts un 4. augustā mūzika sitaminstrumentiem. Ģitārists Armands Alksnis 21. jūlijā saspēlēs ar Doma ērģelēm, bet godalgotais sitaminstrumentālists Guntars Freibergs 4. augustā uzrunās klausītājus ar iespaidīgiem Tjerī Eskeša un Niko Mjūlija ritma un ērģeļu salikumiem.

Izskanēs arī Slovēņu un Igauņu mūzikai veltītas koncertprogrammas, kā arī latviešu komponistu mūzika, tai skaitā Agnetas Krilovas pirmatskaņojums. Kā allaž, mākslinieki vērojami zālē izvietotajos ekrānos, daudzveidīgas programmas un aizraujošas saskaņas Rīgas Doma velvēs – senākajā Latvijas festivālā ērģeļmūzikas “Rīgas Doms 2024”. Šogad festivāls aizritēs izcilo “Wlacker” ērģeļu 140 gadu zīmē. Plašākā informācija pieejama interneta vietnē doms.lv.