Latvijas Radio koris "Senās mūzikas festivāla" ietvaros aicina pārcelties laikā un telpā uz baroka laika Leipcigas atmosfēru koncertā “Johans Sebastiāns Bahs Leipcigā” 11. jūlija vakarā Rīgas Svētā Jāņa baznīcā. Koncerta sākums pulksten 20.00.

Koncertā līdzās mūzikas lielmeistara Johana Sebastiāna Baha motetēm, varēs dzirdēt renesanses grandu skaņdarbus no kāda īpaša krājuma, kurš saglabājies ar piezīmēm Baha rokrakstā un ticis paša Baha atskaņots baroka laika Leipcigā. Visticamāk, šie darbi bijuši dzirdami arī senajā Rīgā, šeit dzīvojušo mūziķu - Baha skolnieku un laikabiedru izpildījumā. Koncertā piedalīsies Ainārs Paukšēns (viola da gamba), Jānis Pelše (ērģeļpozitīvs), Latvijas Radio koris un Latvijas Radio kora solisti, diriģenti – Kaspars Putniņš un Pēteris Vaickovskis.

‘‘Florilegium Portense’’ ir 1618. gadā Leipcigā iespiestais krājums, kurā apkopotas tā laika Eiropas slavenāko komponistu, tai skaitā Orlando di Laso, Džovanni Gabrieli un Hansa Leo Haslera vairāk nekā 260 sakrālās motetes. Izdevums bija neatņemama sastāvdaļa stingrā stila polifonijas apgūšanai baznīcu, skolu koros un galma orķestros, no kā vēlāk izauga baroka mūzikas sistēmas. To izmantoja arī Johans Sebastiāns Bahs Leipcigas Svētā Toma skolā, strādājot par kantoru un atskaņojot šīs motetes svētdienu dievkalpojumos līdzās savām kantātēm. „Senās mūzikas festivāla“ koncertprogramma pieejama interneta vietnē www.smf.lv.