Nigērijas kristiešu līderi pauduši šoku un satraukumu par 29. jūnijā notikušajiem pašnāvnieku uzbrukumiem Gvozā, Borno štatā, kuros tika nogalināti gan musulmaņi, gan kristieši.

"Mēs esam nobažījušies par pašnāvnieku spridzināšanas aktu atsākšanos mūsu valstī un draudiem, ko tie rada nigēriešu dzīvībai un iztikas līdzekļiem," Nigērijas kristiešu vadītāju vārdā izplatītajā paziņojumā sacījis Nigērijas Kristiešu asociācijas (CAN) prezidents arhibīskaps Daniel Okoh. “Šis bezjēdzīgais vardarbības akts ir spilgts atgādinājums par terorisma radīto ļaunumu un nepieciešamību kopīgi rīkoties, lai to uzvarētu.”

Viss sākās ar sievietes pašnāvnieces izraisītu sprādzienu musulmaņu pāra kāzās, kam sekoja vēl vismaz divi pašnāvnieciski sprādzieni citās vietās, kuros tika nogalināti vairāk nekā 30 cilvēki un daudzi citi ievainoti, sacīja Nigērijas viceprezidents Kašims Šetims. Turpmākie divi sprādzieni sestdien (29. jūnijā) bija vērsti pret bēru ceremoniju un slimnīcu Gvozā, kas atrodas netālu no robežas ar Kamerūnu.

Islāma ekstrēmistu grupējums "Boko Haram" un teroristu grupējums "Islāma valsts Rietumāfrikas provincē" (ISWAP), ar kuru ir saistīts viens no grupējuma atzariem, jau sen aktīvi darbojas šajā reģionā, un tie tiek turēti aizdomās par šiem terora aktiem. Tie uzskata musulmaņus, kuri neizpauž musulmaniskos uzskatus, par "neticīgajiem" un vēršas pret viņiem tāpat kā pret kristiešiem.