Amos Mohzo, Kristus Nāciju draudžu (Church of Christ in Nations (COCIN)) prezidents, paudis nožēlu par baznīcu slēgšanu, ko izraisījuši pastāvīgie Fulani teroristu grupējumu uzbrukumi. Tas piespiedis slēgt durvis vismaz 40 draudzēm Nigērijas Mangu rajonā.

Bokkos reģionā apvienība zaudēja aptuveni 30 draudzes. Teroristi nodedzinājuši arī dievnamu ēkas. Vairākas kristiešu ģimenes bijušas spiestas bēgt, jo nodedzinātas arī viņu mājas. Daži uzdrošinājās atgriezties, un viņi izveidoja komūnas, lai palielinātu savu drošību. "Lielākā daļa šo kristiešu ir pārvietojusies šur un tur, cenšoties izdzīvot vai atrast palīdzību," sacīja Mohzo.

Arī pēc 29. jūlijā notikušajiem uzbrukumiem Gvozas reģionā izdzīvojušajiem neesot viegli. "Teroristu dēļ viņi nevar doties uz savām saimniecībām, tāpēc viņu atbalsts ir atkarīgs no nevalstiskajām organizācijām," norāda mācītājs. "Un, ņemot vērā pašreizējās ekonomiskās grūtības valstī, arī NVO nespēj nodrošināt šos pārvietotos kristiešus." Arī lielais nolaupīto cilvēku skaits liedz draudzei savākt nepieciešamos līdzekļus, lai izpirktu nolaupītos.