Otrdien karalis Čārlzs III oficiāli atklāja jauno parlamenta sesiju, izklāstot valdības plānoto jauno likumu programmu. Starp tiem bija arī ierosinātais tiesību akts, kas paredz "bez jebkādiem caurumiem" pilnībā aizliegt konversijas terapiju.

Viņa Majestāte iepazīstināja ar 40 jauniem likumprojektiem, kas, pēc sera Keira Starmera (Keir Starmer) teiktā, "atņems Lielbritānijai bremzes". Konversijas terapijas pilnīgs aizliegums draud padarīt krimināli sodāmu rīcību pret ieinteresētiem vecākiem un kristīgo praksi, piemēram, lūgšanu. “Christian Institute” direktora vietnieks Kiarans Kellijs (Ciaran Kelly) skaidro, ka šādu tiesību aktu sagatavošana nav vienkārša – ja likumprojekts būs neskaidri formulēts, tas, visticamāk, iejauksies tiesībās uz privāto ģimenes dzīvi un, visticamāk, arī reliģijas brīvībā. Saskaņā ar Apvienotās Karalistes tiesību aktiem ļaunprātīga un piespiedu konversijas prakse jau ir nelikumīga, tādēļ Kellija ieskatā šim likumprojektam nav skaidra pamatojuma.

Šī mēneša sākumā baznīcu vadītāji, kas pārstāv aptuveni 1300 baznīcas, uzrakstīja vēstuli premjerministram, piedāvājot savu atbalstu, lai nodrošinātu, ka likumdošanā tiek ņemtas vērā kristīgās vērtības un prakse, kā arī sniegtas garantijas, lai nepieļautu tādu lūgšanu un kristīgās mācības par laulību kriminalizēšanu, kas nav piespiedu pievēršana ticībai.