Spānijā, Barselonas evaņģēliskā slimnīca nupat ir atvērusi jaunas telpas pilsētā, kas sakrīt ar tās 145. gadadienu. Paliatīvās aprūpes centrs kalpo kā saikne starp primāro aprūpi un akūtām slimnīcām, un tajā ir subakūtās, paliatīvās, atveseļošanās un ilgstošas uzturēšanās nodaļas.

Pēc divarpus gadu ilgas celtniecības jaunā slimnīca ir divreiz lielāka par veco, ar vairāk nekā desmit tūkstošiem kvadrātmetru un 200 gultasvietām. Pacienti var baudīt telpas, kas izceļas ar savu gaišumu un plašumu, kā arī ilgtspējīgu iekārtojumu un jaunākajām tehnoloģijām. Viens no tās jauninājumiem ir tā dēvētā "empātiskā istaba", kuras mērķis ir panākt, lai pacients justos gandrīz tā, it kā viņš atrastos vienvietīgā palātā. Tāpat arī šajā istabā gultas izkārtotas pretējās pusēs, kas atvieglo saziņu (nav jāgriež galva sāniski, kad gultas ir viena otrai blakus).

Slimnīcā strādā multidisciplināra komanda, kuras sastāvā ir ārsti, medicīnas māsas, psihologi, ergoterapeiti, sociālie darbinieki un fizioterapeiti. Slimnīcā ir arī divu veidu brīvprātīgie, kas palīdz pacientiem un ģimenēm un rūpējas par viņu emocionālajām un sociālajām vajadzībām, kā arī par garīgo aprūpi.

Francisco Mira, evaņģēliskās slimnīcas fonda prezidents atklāja, ka jau no paša sākuma viņus ir iedvesmojis Jēzus piemērs. Viņus motivē ne tikai iespēja evaņģelizēt, kas ir viņu prioritāte, bet arī būt iejūtīgiem pret cilvēku veselības vajadzībām.