Turpinās aizlūgšanu iniciatīva par vajātajiem kristiešiem pasaulē. No 22. līdz 28. jūlijam Baltijas Globālā iniciatīva aicina lūgt par vajātajiem kristiešiem Bangladešā. Šobrīd Bangladešā notiek arī plaši studentu nemieri. Ir daudzi bojā gājušie.

Bangladešā pieaug islāma ietekme un valsts vara daudz dara, lai apmierinātu musulmaņu ekstrēmistu rūpes. Lūdzam par mierīgu sociālās spriedzes risinājumu. Tāpat arī, lai mainītos stindzinošā un aizdomu pilnā atmosfēra pret kristiešiem. Evaņģēliskie kristieši, kas strādā musulmaņu vairākuma vidū, sastopas ar lielākām vajāšanām nekā citas konfesijas, tomēr pat tādas tradicionālās draudzes kā katoļi piedzīvo uzbrukumus un nāves draudus. Lūdzam par mūsu brāļiem un māsām Kristū, lai viņi varētu stingri stāvēt ticībā, pieaugtu savās attiecībās ar Jēzu, un tiktu pasargāti no ļaunuma.

Kristieši, kas ir atstājuši islāmu, hinduismu, budismu vai etniskās cilšu reliģijas, cieš visvairāk. Viņi bieži satiekas mazās mājas grupiņās vai slepenās grupiņās, baidoties no uzbrukumiem. Lūdzam par kristiešu apmācību un māceklību, lai viņi varētu nest Labo Vēsti savās kopienās. Lūdzam par rohindžu kristiešu minoritāti, kad viņi cenšas sekot Jēzum, esot Bangladešas bēgļu nometnēs.