Ik vasaru Latvijas Baptistu draudžu savienības Muzikālās kalpošanas apvienība organizē “Dziesmu dienu” kādā no Latvijas pilsētām. Šovasar koncerts notiks Kuldīgas Sv. Katrīnas evaņģēliski luteriskajā baznīcā sestdien, 17. augustā pulksten 16.00.

Satikties vasarā, lai kopīgi sagatavotu un svinētu “Dziesmu dienas” koncertu, ir kļuvis par Muzikālās kalpošanas apvienības pēdējo gadu ierastu norisi, kam atsaucas mūziķi no visas Latvijas. Koncertā tiks atskaņotas gan iepriekšējos gados “Dziesmu dienā” izskanējušās muzikālās kompozīcijas, sākot no pazīstamiem korāļiem, līdz slavas un pielūgsmes dziesmām, gan jaunas, tik lielā mūziķu pulkā neatskaņotas dziesmas. Programmā būs Kārļa Līdaka, Māra Dravnieka, Lības Ēces-Kalniņas, Māra Riekstiņa un citu skaņražu darbi. Savu priekšnesumu kopā ar kori un orķestri sniegs arī bērni un jaunieši. Tematiski koncertam caurvīsies ģimenes vērtības, lūgšana par Ukrainu, mūžīgo un aktuālo atbilžu meklējumi par šodienas svarīgām vērtībām. Klātesošos uzrunās Kuldīgas baptistu draudzes mācītājs Mārtiņš Anševics.

Nākamgad Latvijas Baptistu Dziesmu svētkiem tiks svinēti 100 gadi. Tikšanās Kuldīgā būs ceļa sākums uz Dziesmu svētkiem.