Par 53 832 eiro labiekārtos Dundagas luterāņu baznīcas teritoriju. Ja pati ēka, tās interjers un iekārtas gadu gaitā soli pa solim tiek atjaunoti, tad draudzei piederošā baznīcas dārza platība ilgstoši nav piedzīvojusi visaptverošu vides atjaunošanu, un tā ir morāli un fiziski novecojusi.

Dundagas luterāņu baznīca, kas celta 1766. gadā, atrodas ciema vēsturiskajā centrā, blakus viduslaiku pilij, un ar savu teju 40 metrus augsto torni ir izteiksmīga telpiskā dominante arī plašākā teritorijā. Baznīcas apkārtējā teritorija 0,65 hektāru platībā ir labi pārskatāma Dundagas centra sastāvdaļa.

Labiekārtošanas darbos paredzēta taciņu tīkla izveide stiprinātas grants segumā, kāpņu atjaunošana, apbedījumu vietu sakārtošana, jaunu atpūtas soliņu izvietošana, velosipēdu novietnes un informācijas stenda uzstādīšana, vecā žoga palieku demontēšana, atpūtas laukuma izveide akmens bruģa segumā un zāliena atjaunošana. Tiks izveidoti apstādījumi, kas ir dekoratīvi visu sezonu, akcentē baznīcas vēsturisko aspektu un norobežo zonas. Darbus paredzēts pabeigt līdz 2025. gada 1. jūlijam.