No 15. augusta līdz 12. septembrim norisināsies 27. Starptautiskais Garīgās mūzikas festivāls. Tie būs seši koncerti Rīgas Svētā Pētera baznīcā, kultūras centrā "Ulbrokas pērle" un Rīgas Domā. Atklāšanas koncerts Pētera baznīcā šovakar plkst. 19.00.

Šogad festivālā būs iespēja dzirdēt Valsts akadēmisko kori "Latvija" gan tā mākslinieciskā vadītāja Māra Sirmā, gan viesdiriģentu vadībā, tāpat ar gruzīnu kormūzikas programmām vieskoncertos uzstāsies Gruzijas Valsts koris.

Festivāla atklāšanas koncertā valsts kamerorķestris "Sinfonietta Rīga", Valsts akadēmiskais koris "Latvija" un solisti Vīnes klasiķu darbu interpreta diriģenta Zbigņeva Gracas vadībā atskaņos trīs klasicisma un agrīnā romantisma skaņdarbus: Fēliksa Mendelszona-Bartoldi 42. psalmu jauktajam korim un simfoniskajam orķestrim "Wie der Hirsch schreit", kas tiek uzskatīts par viņa labāko garīgā satura darbu, Volfganga Amadeja Mocarta Kronēšanas mesu un moteti "Exsultate, jubilate" soprāna solo un orķestrim, kura atskaņojumā pievienosies Ingas Šļubovskas-Kancēvičas balss.

Turpmākajos festivāla koncertos piedalīsies arī Igaunijas Nacionālais vīru koris mākslinieciskā vadītāja un diriģenta Mika Ileoja vadībā, Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris un solisti no Lietuvas - Lina Dabrauskaite, Horvātijas - Emīlija Rukavina, Austrijas - Bernhards Berhtolds un no Korejas - Daeho Kimu. Festivāls top ar Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu. Biļetes pieejamas "Biļešu paradīzes" tirdzniecības vietās.