LELB Bolderājas draudze aicina uz nākamo koncertcikla "Mūzika saulrieta krāsās" koncertu ceturtdienas vakarā, 22. augustā plkst. 20.00. Šajā reizē viesosies Aleksandra Špicberga un Vladimirs Kudrins ar koncertu “Mūzika balsij un ģitārai”.

Koncerta programmā skanēs latviešu komponistu dziesmas un pasaules mūzikas pērles. Koncertcikls “Mūzika saulrieta krāsās” ir iespēja iepazīt Bolderājas baznīcu, kas ir neatņemama Bolderājas kultūrvēsturiskās telpas daļa jau teju 150 gadus. Šis koncertcikls tiek rīkots kā atbalsts Bolderājas dievnama atjaunošanas darbiem.

Bolderājas draudzes pirmsākumi meklējami jau 17. gs., uz ko norāda senie draudzes protokoli Baltajā baznīcā, jo tā bija saistīta arī ar Daugavgrīvā esošo draudzi ar kopēju mācītāju un lietvedību. Par baznīcas būvi tiek runāts 1873. gada sinodē, kura notika Valkā. Baznīcas būvniecībai Barons Buksondens atvēl jaukāko vietu savā muižas dārzā. Ziedojumu veidā tika savākti gandrīz 7 tūkstoši rubļi, no kuriem uzbūvēja baznīcu, izbūvēja ērģeles, izgatavoja zvanu un visu baznīcai vajadzīgo inventāru. Bolderājas baznīca celta 1873.–1875. gadam.