Pēc vairāku gadu pārtraukuma šajā gadā norisināsies festivāls “Zemgales ērģeles 2024”. Šogad festivālu papildinās īpaša konference, kurā vairāki ērģeļu vēsturnieki, Baltijas ērģeļu vēstures entuziasti, stāstīs par ērģelēm un to vēsturi Latvijā.

Cik zināms šāda veida konference par ērģelēm Latvijā notiek pirmo reizi. Konferencē runās un uz jautājumiem atbildēs vairāki Latvijas ērģelnieki un ērģeļu vēsturnieki, kā arī piedalīsies īpašs viesis Jērans Grāns – ērģeļu lietpratējs no Zviedrijas. Festivāla “Zemgales ērģeles 2024” koncerti notiks – 24. augustā Kalnciema luterāņu baznīcā, 14. septembrī Zaļās draudzes baznīcā Zaļeniekos un 28. septembrī Sesavas baznīcā Elejā. Koncertu programmās skanēs vairāku pašmāju un Eiropas mākslinieku skaņdarbi. Visu koncertu sākums pulksten 19:00.

Savukārt populārzinātniskā konference “Latvijas vēsturiskās ērģeles un to būvētāji” notiks 24. augustā no pulksten 12:00 līdz 18:30 Kalnciema luterāņu baznīcā Valgundes pagastā. Būs lekcijas, sarunas un atbildes uz jautājumiem. Ieeja koncertos un dalība konferencē – bez maksas.