Pulcējot draudzes ļaudis un viesus, aizvadītajā sestdienā LELB Kārķu baznīcā norisinājās jauks un sirsnīgs pasākums, svinot Kārķu draudzes 30. gadskārtu. Kārķu draudzes dzimšanas diena ir 1994. gada 4. septembrī. Viss šis gads draudzei aizrit jubilejas zīmē, tāpēc svētki organizēti nedaudz ātrāk – kopā ar pagasta svētkiem.

Mācītājs Ģirts Kalniņš sprediķī uzsvēris, ka, salīdzinot ar pirms daudziem gadu desmitiem būvētiem dievnamiem, 30 gadi var šķist maz, taču, vērtējot pēc cilvēka mūža garuma, tas dažam ir pat visa dzīve. Plašu ieskatu, kā tapa skaistā baznīca, cik daudz cilvēku līdzdarbojās tās būvniecībā un kādi bija šie 30 attīstības gadi, klātesošie varēja atsaukt atmiņā, noskatoties prezentāciju. Savukārt laukumā pie baznīcas bija iespēja iesaistīties radošajās darbnīcās, kur varēja izgatavot personīgu krustiņu kā simbolisku dāvanu par godu baznīcas jubilejai. Ne katrā vietā un ne katram cilvēkam savas dzīves laikā izdodas uzcelt baznīcu, bet kārķēniešiem tas ir izdevies, pateicoties mācītājam Ģirtam Kalniņam, viņa stiprajam plecam – sievai Mārītei, ģimenei, daudziem kārķēniešiem un atbalstītājiem, kas neatlaidīgi piepildīja lielo sapni par savu baznīcu.

Šobrīd Kārķu draudze pulcē 78 aktīvos draudzes locekļus un vēl ir 150 neaktīvie draudzes locekļi, kur procentuāli lielākā skaitā ir cilvēki vecumā no 31 līdz 40 gadiem. Baznīcas pastāvēšanas laikā tajā noslēgtas 52 laulības.