Stenfordas Universitātē, ASV Kalifornijas štatā, veikts jauns pētījums, kas no jauna apstiprina, ka vīriešu un sieviešu smadzenēs dabiskie domāšanas modeļi būtiski atšķiras viens no otra. Pētījumā tika analizēti aptuveni 1500 jaunu pieaugušo, vecumā no 20 līdz 35 gadiem, smadzeņu darbības “pirkstu nospiedumi” miera stāvoklī.

Februārī publicētajā pētījumā tika konstatēts, ka vīriešu un sieviešu smadzeņu domāšanas modeļi miera stāvoklī ir atšķirīgi. Turklāt dati atklāj, ka konkrētiem domāšanas modeļiem vīriešu smadzenēs, kas precīzi prognozēja tādas kognitīvās funkcijas kā intelektu, nebija prognozēšanas spējas attiecībā uz kognitīvajām funkcijām sievietēm, un otrādi.

Šis pētījums vēl vairāk apstiprina aizvien pieaugošo zinātnisko pierādījumu skaitu, kas apliecina, ka kognitīvās atšķirības starp vīriešiem un sievietēm ir iedzimtas, tādējādi apgāžot ļoti ietekmīgo mūsdienu teoriju, kas ir populāra akadēmiskajās aprindās, ka dzimumu atšķirības ir tikai “sociāla konstrukcija”, ko izraisījuši “heteronormatīvi” kultūras paradumi.