Bijusī sporta zāle Lankašīrā, Lielbritānijā, nomainīs iesildīšanos pret dievkalpojumiem, jo ir iesniegts plānošanas pieteikums tās pārbūvei par evaņģēlisko baznīcu. Pieteikumu pārveidot bijušo dāmu fitnesa centru iesniedzis Kolins Maklarens (Colin McLaren).

Viņš stāsta, ka tiek plānots atvērt Podnieka nama baznīcu Blekbērnā. Maklarens pieteikumā arī norādīja, ka ēkai nebūs nepieciešamas nekādas strukturālas un plānojuma izmaiņas. Vienīgais, kas nepieciešams, tā jāadaptē dievkalpojumu norisēm.

“Potter's House” jeb Podnieka nams draudzēm Apvienotajā Karalistē jau ir 15 pulcēšanās vietas. Tās savas draudzes gaisotni raksturo kā "relaksētu" un "piezemētu". 1987. gadā Amerikā Podnieka nama draudzi dibināja divi bijušie hipiji, kas pievērsās tā sauktajai Jēzus kustībai - Pols un Renē Stīvensi. Pirmā filiāle Apvienotajā Karalistē tika atvērta Londonas Elephant and Castle apkaimē.

Pēdējās desmitgadēs Podnieka nams draudze ir bijusi lieciniece tam, ka Dievs ir darījis pārsteidzošas lietas, norāda baznīca. Draudzes kalpošanas attīstības posmā ttai pievienojies jauniešu vilnis. "Daudzi no viņiem nāca no viena vecāka ģimenēm, kur tādas problēmas, kā iesaistīšanās bandās, pusaudžu grūtniecība, narkotikas un citas sociālās problēmas vienmēr ir uzglūnoša problēma. Kad viņi (jaunieši) pieņēma skaidro vēsti būt nopietni domājošiem Kristus sekotājiem, uzplauka arī citas viņu dzīves jomas.”