Kāds 28 gadus vecs kristietis pēc desmit gadus ilgas cīņas ar Malaizijas tiesu sistēmu beidzot uzvarējis Kota Kinabalu Augstajā tiesā. Rieno Glant Oleants Džordžs to uzskata par lielu uzvaru. Augstākā tiesa nolēma, ka viņš nav musulmanis un no viņa MyKad - Malaizijas personas apliecības - var svītrot vārdu "islāms".

Tiesnese Datuka Zaleha Roze Pandina nolēma, ka Rieno nav nepieciešams pieprasīt rīkojumu no Šarija tiesas, kas pakļauta musulmaņu likumiem, un pierādīt, ka viņš nav musulmanis. Jaunais vīrietis nekad nav piekopis islāmu, viņš bija dzimis un audzis kristiešu ģimenē. Tāpēc viņa reliģiskā izcelsme neatbilda 2004. gada likuma iedaļai, kas attēlo praktizējošu musulmani. Turklāt tiesnese apgalvoja, ka MUIS Enactment likums nav piemērojams – tas pieprasa, ka bērnam ir jāseko mātes reliģijai gadījumā, ja viņa pāriet islāmā atkārtotas laulības rezultātā, bet viņš nekad nav bijis reģistrēts sarakstā, kas uzskaita tos, kuri pārgājuši islāma ticībā.

Saskaņā ar tiesneses teikto: "Ir absurdi sagaidīt, ka prasītājs (Rieno) pieprasīs rīkojumu no Šarija tiesas, ja šī lieta nepārprotami ir Civiltiesas kompetencē.” Tiesnese teica: “Tā kā prasītājs ir dzimis kristiešu vecākiem un vēlāk viņu kristīgā audzināšanā audzināja vecmāmiņa, un viņu nekad nav pievērsuši islāmam ne vecāki, ne viņš pats pēc savas gribas, viņš neietilpst musulmaņa definīcijā saskaņā ar MUIS Likuma 2. pantu. Rieno uzskata, ka šī uzvara var būt svarīgs atspēriena punkts citiem kristiešiem Malaizijā. Šis rezultāta stiprina reliģisko pārliecību un brīvību praktizēt savu reliģiju, kas nav islāms.