Holivudā arvien biežāk tiek uzņemtas kristīgas filmas, un jauni pētījumi liecina, ka šīs filmas lielākoties arī skatās baznīcas apmeklētāji. Turklāt, ir atklāts, ka lielākā daļa no šiem ticīgajiem uzskata, ka kristīgās vērtībās balstīta izklaide palīdz izplatīt Evaņģēliju.

Saskaņā ar “Lifeway Research” datiem 68% protestantu draudžu apmeklētāji pēdējā gada laikā ir skatījušies kādu kristīgu filmu. Turklāt lielākā daļa no tiem - 81% - arī uzskata, ka šīs filmas ir "efektīvi evaņģelizācijas instrumenti". Tam piekrīt 84% no tiem, kas nepieder ne pie vienas konfesijas, kā arī baptistu konfesijas kristieši. Luterāņi apgalvojumam piekrita 75% gadījumu, bet no prezbiterāņiem – 68% respondenti piekrita apgalvojumam, ka “kristīgās filmas ir efektīvs evaņģelizācijas instruments”.

“Lifeway Research” pētījums arī atklāja, ka 12% baznīcas apmeklētāju pēdējā gada laikā ir aicinājuši kādu nekristieti kopā ar viņiem noskatīties kādu kristīgo filmu. Taču pārsteidzošākais rādītājs ir tas, ka visbiežāk šādu uzaicinājumu ir piedāvājuši gados jaunāki kristieši - vecumā no 18 līdz 34 gadiem (26%), kā arī 35-49 gadus veci kristieši (21%). Turpretī - tikai 8% no personām vecumā no 50 līdz 64 gadiem ir darījuši to pašu. Pētījuma rezultāti liecina arī par to, ka izklaides industrijā ir pieprasījums pēc kristīgajā ticībā balstītiem vēstījumiem.