Arheologi Dāvida pilsētas nacionālajā parkā Izraēlā ir atklājuši retu akmens zīmogu no Pirmā tempļa perioda - vienu no senākajiem atradumiem kopš izrakumu uzsākšanas valstī, kas apliecina Bībelē aprakstīto Jeruzalemes lomu pirms 2700 gadiem.

“Melnā akmens zīmogs ir viens no skaistākajiem, kāds jebkad atklāts izrakumos senajā Jeruzalemē, un tā mākslinieciskais izpildījums ir augstākajā līmenī,” norāda izrakumu vadītāji Dr. Juvals Baruks (Yuval Baruch) un Navots Roms (Navot Rom). Baruks uzsvēra, ka šis darbs liecina par lasīšanas un rakstīšanas spējām plašākā mērogā, nekā līdz šim tika uzskatīts šajā periodā. Dāvida pilsētas fonda starptautisko lietu direktors Ze'evs Orenšteins (Ze'ev Orenstein) sacīja, ka šis unikālais atradums pievienojas neskaitāmo arheoloģisko atklājumu sarakstam Dāvida pilsētā - vēsturiskajā Bībeles Jeruzalemes vietā -, apliecinot Jeruzalemes biblisko mantojumu. “Tas ir vēl viens apliecinājums tūkstošiem gadu senajai saiknei, kas jūdu tautu saista ar Jeruzalemi - ne tikai kā ticības, bet kā fakta jautājums,” viņš teica. Izraēlas Senlietu pārvaldes arheologs un asīriologs Dr. Filips Vukosavovičs (Filip Vukosavovic) paziņoja, ka šis atradums ir “ārkārtīgi rets un neparasts” un ir pirmā reize, kad šāds artefakts ir atrasts Izraēlas un reģiona izrakumos.

Dāvida pilsētas komanda šonedēļ Jeruzalemē uz divām dienām izvietos zīmogu publiskai apskatei ikgadējās pētniecības konferences laikā, un tā tiks apskatīta 4. un 5. septembrī.