Bundesplatz, Šveices federālā parlamenta laukums Bernē, 31. augustā bija piepildīts ar desmitiem koka krustu. Šajā dienā pie Šveices politikas vārtiem aptuveni 1000 akcijas Persecution.now dalībnieku izteica savu atbalstu tiem, kuri tiek vajāti reliģisku iemeslu dēļ visā pasaulē, īpaši par kristiešiem.

Amins Afsharnaderi, bijušais musulmanis, kurš kļuvis par kristieti, stāstīja, ka Irānā viņš divas reizes ticis ieslodzīts cietumā savas kristīgās ticības dēļ. Pirmo reizi viņš tika arestēts Ziemassvētkos savas pagrīdes baznīcas mācītāja mājā. Viņš stāstīja: “Mani vairākkārt pratināja, apvainoja, pazemoja un piespieda atteikties no savas ticības un izdot citus kristiešus. Esmu pārliecināts, ka es to nebūtu pārdzīvojis, ja Jēzus Kristus nebūtu bijis ar mani.”

Otrs runātājs, kura vārds un Āzijas izcelsmes valsts drošības apsvērumu dēļ netika nosaukti, arī pats vairākkārt bija piedzīvojis cietumu un spīdzināšanu. Viņš bija arī liecinieks tam, kā citiem publiski izpildīja nāvessodu.

Abi aicināja klātesošos tādas brīvas valsts kā Šveice iedzīvotājiem iestāties par tiem, kuri tiek vajāti ticības dēļ visā pasaulē. Atbalstot un iestājoties par vajātajiem - ar lūgšanām, aicinot vajātās personas uz vietējām baznīcām, izdarot politisku spiedienu uz valdībām, kuras pārkāpj cilvēktiesības, vai atbalstot organizācijas, kuras iestājas par reliģijas brīvību.

Pasākumā pie parlamenta piedalījās arī valsts padomnieks un Nacionālās asamblejas deputāts Lorāns Verli (Laurent Wehrli). Kopā ar vairākiem kolēģiem parlamentā viņš regulāri apkopo informāciju par kristiešu stāvokli dažādās valstīs un vēršas ar iesniegumiem attiecīgajās vēstniecībās. Uzrunas nobeigumā viņš atgādināja par privilēģiju dzīvot valstī, kurā tiek aizsargātas tādas pamatbrīvības kā reliģijas brīvība. Šveicē "mūsu vēsturi raksturo kristīgā pārliecība, ka katram cilvēkam piemīt neatņemama cieņa. Mēs esam atbildīgi par šo vērtību saglabāšanu," teica deputāts.

Pasākuma dalībniekiem arī bija iespēja nolikt rozes simboliskajā masu kapā Bernes Bundesplatz laukumā, kā arī lūgt izveidotajās cietuma imitācijas kamerās.