Nikaragvas Iekšlietu ministrija turpina nevalstisko organizāciju (NVO) slēgšanas kampaņu, atceļot juridisko statusu vēl 169 organizācijām, daudzas no kurām vada evaņģēliskie kristieši.

Valsts apsūdz tās, ka to valdēm "beidzies darbības termiņš" un ka tās "nav iesniegušas" finanšu pārskatus par laikposmiem no 1 līdz 30 gadiem. Organizāciju sarakstā ir daudzas reliģiskās organizācijas, tostarp Morāvijas baznīca Nikaragvā. Cietušo vidū ir arī lauksaimnieki, sīkražotāji, mākslinieki, pensionāri un sociālās organizācijas.

Ministrijas nolīgumā, ko parakstīja Iekšlietu ministrijas vadītāja Marija Amēlija Koronela Kinloha (María Amelia Coronel Kinloch), teikts, ka "par likvidēto NVO (nevalstisko organizāciju) kustamās un nekustamās mantas atsavināšanu" "būs atbildīga Ģenerālprokuratūra, kas to nodos Nikaragvas valstij". Šī ir trešā Nikaragvas nevalstisko organizāciju masveida likvidēšana, kas veikta divu nedēļu laikā. Tikai augusta mēneša laikā režīms likvidēja 1650 nevalstiskās organizācijas un apvienības, federācijas un uzņēmējdarbības kameras. Līdz ar šīm 169 tikko slēgtajām organizācijām Daniela Ortegas un Rosario Murillo diktatūra ir likvidējusi 5552 nevalstiskās organizācijas kopš 2018. gada beigām.

Saskaņā ar neatkarīgu organizāciju datiem režīms kopumā ir slēdzis vairāk nekā 70% jeb 7227 nevalstiskās organizācijas, kas Nikaragvā darbojās līdz 2017. gadam.