Latvijas Baptistu draudžu savienības Svētdienskolu apvienība aicina draudžu svētdienas skolas skolotājus uzsākt jauno mācību gadu, piedaloties konferencē “Topam”. Konference notiks sestdien, 21. septembrī Rīgā, Lāčplēša ielā 37.

Konference plānota kā laiks, kurā topam iedrošināti lietot to, kas mums dots, kā arī iepazīt citu pieredzi un piedāvājumus kalpošanā; topam pārvērsti Kristus līdzībā, jo, lai kalpotu citiem, visupirms viņš kalpo mums; topam stiprināti, lai ticības skaidrībā stātos pretī izaicinājumiem, apliecinātu mīlestības spēku un cerības drosmi. Salamans teicis, ka "dvēsele, kas bagātīgi svētī citus, taps stiprināta, un, kas bagātīgi veldzē citus, arī pats kļūs veldzēts". Lai topam - svētīti, stiprināti, lai varam turpināt svētīt un veldzēt, teikts konferences aprakstā.

Konferences programmā būs vairāki nodarbību bloki, kuros dalībnieki varēs izvēlēties to, kas viņus interesē visvairāk - kā vadīt nodarbību grupā, kurā ir bērni ar autiskā spektra traucējumiem; kā lietot spēles zināšanu nostiprināšanai un personīgās pieredzēs gūšanai; kas var palīdzēt meitenēm veidot cieņpilnu attieksmi pret savu ķermeni, apzinoties to kā Dieva dāvanu; kā nodibināt kontaktu ar bērniem; kā runāt tā, lai bērni sadzird; kā iepazīt Dievu rotaļā un citas tēmas. Nodarbību vadītāji būs gan dažādu organizāciju un kalpošanu pārstāvji, gan svētdienskolotāji, kas dalīsies zināšanās un pieredzē. Visi kopā, mazākās un lielākās grupās, teorijā un praksē varēs izdzīvot dažādas kalpošanas iespējas, kuras varēs lietot, lai turpinātu kalpot bērniem un viņu ģimenēm. Pieteikšanās līdz 10. septembrim, aizpildot anketu, kas pieejama interneta vietnē lbds.lv.