Filma “The Deliverance” jeb tulkojumā “Atbrīvošana”, kas 30. augustā iznāca Netflix platformā, aktualizē jautājumu par garu izdzīšanu un atgādina par Dieva spēku dēmonu apspiestības priekšā.

"Man ir nepieciešama grēku piedošana, bet man ir nepieciešama arī atbrīvošana no grēka varas." Ar šādiem vārdiem sākas filma “Atbrīvošana”, kas 30. augustā iznāca Netflix un ir straumēšanas platformas satura saraksta augšgalā. Filma stāsta par trīs bērnu māti Eboniju, kura kopā ar ģimeni pārceļas uz ASV Indiānas štatu. Jau filmas sākumā redzams, ka bērni sāk uzvesties dīvaini, un tad viņus apsēž dēmoni, kas ietekmē viņu rīcību. Pēdējā filmas ainā Ebonija stājas pretī dēmonam. Viņa pieprasa, lai tas atdod viņai bērnu, un viņa piesauc Jēzus vārdu, lai atbrīvotu viņas ģimeni no dēmona gūsta.

Filmas pamatā ir patiess stāsts. 2011. gadā uz jaunu māju pārcēlās trīs bērnu māte Latoja Ammonsa. Toreiz policijas ziņojumā bija norādīts uz dīvainiem notikumiem, piemēram, durvju klaudzināšanos vai siluetu parādīšanos. Vēlāk bērnu uzvedība kļuva arvien satraucošāka. Francijas Netflix tīklā filma “Atbrīvošana” šobrīd ieņem 1. vietu starp visvairāk skatītākajām filmām.