Evaņģēliskie kristieši Vācijā lūdz par "izlīguma ceļiem", jo valstī ir ievērojami palielinājies polarizēto debašu skaits. Šajā sašķeltības un politisko cīņu kontekstā Vācijai ir vajadzīgi "tiltu būvētāji un miera veidotāji, kas tic, ka ir iespējams apvienot pretiniekus - baznīcā, politikā un sabiedrībā", saka Vācijas Evaņģēliskās alianses vadība.

Evaņģēliskā organizācija ir aicinājusi ticīgos "lūgt par drosmi stāties pretī sašķeltībai, naidam un vardarbībai.” Organizācija arī uzsver - “Mums ir vajadzīgi cilvēki, kas nes Kristus mīlestību mūsu valstī - pat svešiniekiem, citu ticību cilvēkiem un ienaidniekiem".

Piecas citas evaņģēlisko draudžu grupas arī atbalsta šo aicinājumu kristiešu vadītājiem visās draudzēs ieviest un palīdzēt vairot lūgšanas par valsts nākotni, jo viņi atzīst, ka -  "šķelšanās garīgo dimensiju var pārvarēt tikai ar lūgšanu".

Šī iniciatīva tika publiski izsludināta 30. augustā, divas dienas pirms reģionālajām vēlēšanām Vācijas austrumos un mēnesi pirms Vācijas Vienotības dienas – 3. oktobra, kad tiek svinēta Vācijas atkalapvienošanās, kas notika 1990. gadā.