No 5. līdz 11. augustam, ASV Džilettē, Vajomingā štatā (Gillette, Wyoming, USA), notika starptautiskā Ceļa Meklētāju nometne. Šāda veida nometnes tiek rīkotas reizi piecos gados un pulcē vairāk nekā 55 tūkstošus Ceļa Meklētājus no vairāk nekā 100 pasaules valstīm. Šogad uz šo nometni devās arī 25 cilvēku delegācija no Latvijas.

Šī gada nometnes tēma bija “Tici apsolījumam” jeb “Believe the Promise”. Bībeles stāsts, kas tika izvēlēts kā pamats galvenajai vakara izrādei un vakara uzrunām, bija Mozus stāsts no viņa dzimšanas līdz Sarkanās jūras šķērsošanai. Šīs teātra izrādes un vakara sanāksmes ir iespējams noskatīties YouTube platformā.

Nometnes programma tika pielāgota katra kluba interesēm un vēlmēm. Latvijas delegāciju uzņēma klubs no Mičiganas – “Grand Haven Sailors,” ar kuriem sadarbība bija aizsākusies jau 2019. gada nometnē. Papildu aktivitātēm un izrādēm nometnes laikā dalībniekiem bija iespēja piedalīties arī dažādās radošajās darbnīcās, izturības pārbaudēs un garīgās izaugsmes nodarbībās, kas papildināja kopējo nometnes pieredzi. Viena no populārākajām aktivitātēm nometnes laikā bija piespraudīšu apmaiņa jeb “pin exchange.” Katram kluba dalībniekam tika izdalītas 10 īpaši sagatavotas Latvijas piespraudītes, kuras bija jāmaina ar citiem nometnes dalībniekiem. Šī aktivitāte sniedza lielisku iespēju iepazīties ar jauniešiem no dažādām pasaules valstīm un veidot jaunas draudzības.

Nākamā starptautiskā Ceļa Meklētāju nometne ir plānota 2029. gadā, tajā pašā vietā Džiletē, Vajomingas štatā. Kā galvenais Bībeles stāsts jau ir izraudzīts Elijas stāsts ar tēmu “Stāviet stipri” jeb “Stay Strong.”