Kubalu skola-muzejs aicina visus interesentus uz Ludviga Ernesta Adamoviča 140 gadu jubilejas pasākumu – zinātnisko konferenci, kas notiks 23. septembrī viņa dzimtajā vietā Kubalu skolā-muzejā, Sausteres ciemā, Dundagas pagastā, Talsu novadā.

Ludvigs Ernests Adamovičs (23.09.1884–17.06.1942.) bija luterāņu mācītājs, Latvijas baznīcas vēstures, latviešu senreliģijas un kultūras pētnieks, Latvijas Universitātes teoloģijas profesors un Latvijas izglītības ministrs. 947 grāmatu, rakstu un rokrakstu autors, kura darbi izdoti latviešu valodā, tulkoti un izdoti vācu, franču, angļu, zviedru un slovāku valodās. Kultūras fonda un Krišjāņa Barona prēmijas laureāts, apbalvots ar Triju Zvaigžņu ordeņa 2. un 3. šķiru un ārvalstu augstākās šķiras ordeņiem.

Konferences programmā: No plkst. 10.30 iepazīšanās ar muzeju un Ludvigam Adamovičam veltītu izstādi, piemiņas brīdis senajā klasē plkst. 11.30, uzrunas, referāti no plkst. 13.00. Ar referātiem uzstāsies: Jouko Talonens no Somijas par tēmu “Ludvigs Adamovičs – daudzpusīgais latviešu teologs”, Gundars Ceipe – “Ludvigs Adamovičs un Brāļu draudze”, Ilona Miezīte (Mūzikas un Rakstniecības muzejs), Ingus Barovskis un citi. Noslēgums ar saviesīgo daļu ap plkst. 16.00. Pieteikšanās līdz 19. septembrim, rakstot uz e-pastu: inga.ozolina@talsi.lv . Pasākumu organizē Kubalu skola-muzejs sadarbībā ar Kubalu muzejskolas atbalsta biedrību.