Svētdien, 15. septembrī, Čīles prezidents Gabriels Boričs piedalījās pateicības dievkalpojumā, ko parasti dēvē par evaņģēlisko Te Deum. Evaņģēliskās organizācijas to  rīko katru gadu.

Evaņģēliskais Te Deum aizsākās 1975. gadā ar mērķi uzrunāt evaņģēlisko sabiedrību. Tā tika oficiāli iekļauta valsts svētku pasākumos 1997. gadā. Šī gada ceremoniju vadīja mācītājs Robinsons Gonzaless, un tā sākās ar valsts himnas dziedāšanu, kam sekoja sveiciens klātesošajām varas iestādēm, pirmais Bībeles lasījums un lūgšanas par valsti.

Galveno vēsti teica mācītājs Izraēls Huito. Viņš sacīja, ka, ja valstī un reģionā nav miera, tad tas ir tāpēc, ka netiek ievēroti Dieva principi, un tas satrauc evaņģēlisko baznīcu. Savukārt Gonzaless skaidroja, ka ir bažas par tādām (valsts) jomām kā bērnu izglītošana saistībā ar dzimuma identitāti, kā arī par noziedzību un korupciju, un norādīja, ka tie, kas ieņem vadošus amatus, nesaprot, ka viņus tur ir iecēlis Dievs, tādēļ viņiem godprātīgi jāpilda šie pienākumi.

Preses pārstāvjiem jautājot par ceremoniju, Čīles prezidents Boričs sacīja, ka "ir pārsteidzoši redzēt tik daudzu cilvēku ticību, kuri ar tik lielu atdevi un mīlestību pateicas Čīlei un lūdz par Čīli". “Lūgt par Čīli nozīmē lūgt par mums visiem. Tas ir kaut kas par ko es esmu dziļi pateicīgs, un jūsu dedzība ir patiešām aizraujoša, aizkustinoša un laba,” atzina Čīles prezidents.