Liepājas Reģionālajā slimnīcā ir pieejamas kapelāna konsultācijas. Kopš 2023. gada šajā stacionārā tās sniedz kapelāns Erlands Lazdāns. Viņš ir arī Latvijas Evaņģēliski luteriskās Baznīcas mācītājs Apriķu, Aizputes un Klosteres Sv. Pētera draudzēs.

Kapelānu šajā darbā sākotnēji aicināja Liepājas diecēzes bīskaps Hanss Martins Jensons, kurš redzēja nepieciešamību pēc kapelāna slimnīcā. Tā kā Lazdāns kapelāna darbu jau veica Bērnu paliatīvās aprūpes biedrībā, viņš to uzņēmās arī Liepājas slimnīcā. Būdams mācītājs, viņš šo atbildību uztver kā papildu kalpošanu tam, ko jau dara baznīcā.

Kapelāns palīdz pacientiem un viņu tuviniekiem krīzes situācijās, sniedzot emocionālu atbalstu un risinot garīgas dilemmas. Bieži kapelāns palīdz uzturēt saikni starp pacientiem un viņu ģimenēm vai ārstiem. Kapelāns piedāvā garīgo aprūpi tiem pacientiem, viņu tuviniekiem un personālam, kas to vēlas, neatkarīgi no viņu ticības vai pasaules uzskata. Būtu vērtīgi aicināt kapelānu, ja pacientam vai viņa ģimenei ir garīgas vai emocionālas vajadzības, kas saistītas ar slimību vai smagu dzīves situāciju, kā arī, kad ir nepieciešams morāls atbalsts. Saruna ar kapelānu var sniegt garīgu atbalstu, mierinājumu un palīdzēt saprast notiekošo.

Liepājas Reģionālās slimnīcas pacientiem kapelāna konsultācijas ir bez maksas. Kapelāns pieņem noteiktās dienās, tādēļ nepieciešama pieteikšanās. Informācija pieejama pie slimnīcas ārsta vai nodaļas virsmāsas.