Latvijas Bībeles fonds ir noslēdzis projektu - “Bībele par brīvu”. Projekta ietvaros ikvienam bija iespēja saņemt jaunizdoto Ernsta Glika tulkotās Bībeles 8. izdevumu drukātā formātā mūsdienu rakstībā. Trīs mēnešu laikā tika izdalīti 1500 eksemplāri.

Tieši pirms 330 gadiem tika pabeigta Ernsta Glika tulkotās pirmās Latviešu Bībeles 1694. gada izdevuma iespiešana. Latviešu Bībeles pirmais izdevums tika iespiests un izdots 1500 eksemplāru lielā tirāžā. Svinot šo tik ļoti nozīmīgo Latvijas vēstures notikumu, tādā pašā skaitā 8. Glika Bībeles izdevums tika arī dāvināts.

Jāpiebilst, ka rīt 21. septembrī Alūksnē norisināsies Ernsta Glika svētki, svinot 370. gadadienu kopš šī mācītāja un Bībeles tulkotāja dzimšanas. Ernsts Gliks savulaik dibinājis skolas zemnieku bērniem, bijis latviešu valodas celmlauzis un pirmais iztulkojis Bībeli latviski. Un šo svētku laikā būs arī iespēja saņemt šīs Bībeles par brīvu, kuras jau nodotas pasākuma rīkotājiem.

Latvijas Bībeles fonds izsaka pateicību Dievam un arī visiem ziedotājiem, atbalstītājiem un Latvijas Bībeles Savienībai, bez kuru iesaistes šis projekts nebūtu īstenojies.