Gandrīz divas desmitgades Mela Gibsona “Kristus ciešanas” bija ienesīgākā kategorijas “R” filma. Šis Jēzus Kristus pēdējo stundu attēlojums izraisīja rezonansi dažādu konfesiju skatītāju vidū visā pasaulē, vēlreiz apliecinot, ko spēj kristietībā balstīts stāstījums. Tikai nesen šis rekords tika pārsniegts, jo šo titulu ieguva divas sekulāra rakstura filmas.

Džefs Peterss, jaunās animācijas filmas “Jēzus” projekta globālais mārketinga direktors pauda, ka šīs pārmaiņas liecina par nepieciešamību pēc jaunas kristīgo filmu paaudzes. Peterss uzskata, ka plašsaziņas līdzekļu vidē, kurā dominē sekulārs saturs, auditorijai joprojām ir spēja atrast saikni ar labi veidotiem kristīgiem stāstiem. Tam kā pierādījums kalpoja pasākums “Teenstreet Europe”, kurā pulcējās kristīgie jaunieši no visas pasaules. Prezentējot vēl nepabeigto versiju animācijas filmai “Jēzus”, klātesošie pusaudži bijuši sajūsmā par iespēju redzēt evaņģēlijā balstītu filmu.

Industrijas pārstāvis uzskata, ka atsaucība jaunajam projektam ir kā pierādījums iespējai un izaicinājumam kristīgo filmu veidotājiem: izmantot auditorijas vēlmi pēc stāstiem, kas vērsti uz Kristu, un radīt saturu, kas ir saistošs. “Mums jācenšas dalīties ar stāstiem, kas runā par mūsdienu dzīves realitāti un uzrunā mūsdienu auditoriju, un tas jādara ar radošumu, autentiskumu un izcilību,” uzsvēra Peterss. Viņš arī atgādināja, ka kristietība un māksla gadsimtiem ilgi ir bijušas savstarpēji saistītas, un tā tam vajadzētu būt arī turpmāk.