Pasaules kristiešu solidaritātes organizācija "Christian Solidarity Worldwide" jaunajā ziņojumā ir nosodījusi Ziemeļkorejā notiekošās represijas pret pilsoniskajām un reliģiskajām brīvībām.

Ziņojums ar nosaukumu "Ziemeļkoreja: Mēs nevaram novērsties" tika publicēts 10. gadadienā kopš ANO Izmeklēšanas komisijas nozīmīgā ziņojuma par plašiem cilvēktiesību pārkāpumiem šajā komunistiskajā izolētajā valstī. ANO ziņojumā nosodīja cilvēktiesību pārkāpumu "nopietnību, mērogu un raksturu", kas tiek veikti šajā valstī, un tajā tika teikts, ka Ziemeļkorejai "mūsdienu pasaulē nav analogu".

Sodi par viedokļu vai uzskatu paušanu, kas tiek uzskatīti par izaicinošiem Kima Čenuna režīmam, ietver spīdzināšanu, ieslodzījumu politisko cietumu nometnēs vai pat nāvessoda izpildi. Ziemeļkorejiešus, kurus tur aizdomās par reliģisku materiālu, tostarp Bībeles, lietošanu, var sagaidīt tāds pats liktenis.

Savukārt jaunā ANO ziņojumā par cilvēktiesību pārkāpumiem Ziemeļkorejā ANO ģenerālsekretārs Antoniu Guterrešs norāda, ka Ziemeļkoreja un tās vadītāji ir jāsauc pie atbildības. Ziņojumā teikts, ka laikā no 2023. gada jūlija līdz 2024. gada maijam ievērojami palielinājās represijas pret domas un vārda brīvību, un režīms ir vērsies pret "reakcionāru" saturu.

Kristīgās misijas atbalsta organizācijas “Atvērtās durvis” koordinators kalpošanā starp ziemeļkorejiešiem sacīja, ka Ziemeļkorejas Likums par reakcionārās domas un kultūras noraidīšanu ir vērsts ne tikai pret Dienvidkorejas kultūru vai ārvalstu ziņām, bet arī pret kristiešiem un reliģiskiem materiāliem, tostarp Bībeli. Lai gan oficiālajā tekstā nav pieminēta kristietība vai reliģija, tie atbilst tā dēvēto "māņticīgo materiālu" klasifikācijai.