Kāds tēvs un māte vērsušies Šveices Augstākajā tiesā, lai aizsargātu savu pusaugu meitu no mēģinājuma mainīt dzimumu. Vecāki no savas meitas ar tiesas lēmumu ir šķirti jau vairāk nekā gadu, jo iebilst pret viņas juridisko dzimuma maiņu.

ADF International ziņo, ka vecāki pārsūdzējuši Ženēvas tiesas spriedumu, kas pieņemts šī gada jūlijā. Ar šo nolēmumu viņiem tika uzdots nodot meitas personu apliecinošos dokumentus, lai valsts varētu palīdzēt viņai mainīt dzimumu, un, ja vecāki to neizpildīs, viņiem draud kriminālatbildība. Kā apgalvo viņas tēvs, jauniete pirmo reizi sāka paust neskaidrības par savu dzimumu, kad viņai bija apmēram 13 gadi. Kad vecāki atteicās viņai ļaut lietot pubertātes bloķētājus, tika uzsākta gadiem ilga juridiska cīņa, kuras rezultātā valdība atņēma aizgādības tiesības.

Vecāki savā iesniegtajā apelācijas sūdzībā apgalvo, ka viņu meita nav spējīga izprast juridiskās “dzimuma maiņas” sekas, argumentējot ne tikai ar to, ka pusaudzis faktiski nevar saprast šāda lēmuma sekas, bet arī ar to, ka šī juridiskā maiņa padarītu viņu neaizsargātu pret jebkādām citām dzimuma maiņas procedūrām. Viņi arī apgalvo, ka neviens medicīnas speciālists vai psihiatrs nav pārliecinoši novērtējis, ka viņu meita spēj pastāvīgi izprast sava lēmuma sekas.