Starptautiska terapeitu grupa, kas atbalsta cilvēkus ar nevēlamu viendzimuma tieksmi, gatavojas iesniegt apelāciju pēc tam, kad Apvienotās Karalistes pārvaldības iestāde noraidīja tās akreditācijas pieteikumu.

Starptautiskais Terapeitiskās un konsultatīvās izvēles fonds (International Foundation for Therapeutic and Counselling Choice - IFTCC) apvieno profesionālus terapeitus, kas sniedz palīdzību cilvēkiem, kuri cīnās ar nevēlamām attiecībām un seksuālo uzvedību, tieksmēm un modeļiem. Viņi strādā saskaņā ar jūdaisma un kristietības izpratni par dzimumu un cilvēka seksualitāti un iestājas par terapeitisko izvēli pretstatā Rietumu valstīs aizvien biežāk praktizētajai piekrītošajai pieejai.

Fonda akreditācijas pieteikumu pagājušajā mēnesī noraidīja Profesionālo standartu iestāde (PSA), kas regulē veselības un sociālās aprūpes darbinieku darbību visā Apvienotajā Karalistē. Iestāde apgalvo, ka organizācija nav izturējusi "sabiedrības interešu pārbaudi".

Starptautiskais Terapeitiskās un konsultatīvās izvēles fonds apsūdzēja Profesionālo standartu iestādi "klajā diskriminācijā" un "politiskās ideoloģijas [un] konversijas terapijas definīciju uzspiešanā". Tāpat arī norādot, ka PSA atsakās ņemt vērā viņu klientu un pacientu sniegtos pierādījumus par pozitīvu pieredzi, lai gan to ņem vērā attiecībā uz cita rakstura pieteikumu iesniedzējiem.

Fonda priekšsēdētājs Dr. Maiks Davidsons uzsvēra: "Mūsu terapeiti nekādā veidā nemēģina mainīt cilvēkus, drīzāk, veicot izpētes darbu, viņi palīdz klientiem, kuri gan terapijas sākumā, gan tās laikā norāda, ka vēlas panākt pārmaiņas "sevī". Tāpēc mūsu pieeja ir klasiska - "uz klientu vērsta pieeja"," viņš atzina. Paredzams, ka lēmums par apelāciju iesniegšanu būs zināms līdz šīs nedēļas beigām.