Visā Skotijā ir stājušies spēkā tiesību akti, kas nosaka "buferzonas" ap abortu klīnikām, kā arī paredz kriminālatbildību ar bargiem naudas sodiem par miermīlīgu lūgšanu un palīdzības sniegšanu sievietēm krīzes grūtniecības gadījumā.

Skotijas parlaments jūnijā pieņēma tiesību aktus, kuru mērķis esot izveidot tā sauktās "drošas piekļuves zonas" līdz 200 metru attālumam no abortu iestādēm. Sabiedrības veselības un sieviešu veselības ministre Dženi Minto (Jenni Minto) sacīja: "Ir absolūti nepieņemami, ka sievietes saskaras ar jebkādu nevēlamu ietekmi, stresu vai satraukumu, vēršoties pēc aborta pakalpojumiem.” Viņa uzsvēra: "Tā kā šonedēļ stājas spēkā Abortu pakalpojumu (drošas piekļuves zonu) likums, es ceru, ka sievietes sadzirdēs skaidru Skotijas valdības vēstījumu, ka mēs aizsargāsim viņu piekļuvi veselības aprūpei.”

Ministre apgalvoja, ka likums neesot mēģinājums ierobežot vārda brīvību vai tiesības uz reliģisko pārliecību, bet gan aizsargāt sabiedrības veselību un sieviešu tiesības netraucēti piekļūt veselības aprūpei. Ministre arī atgādināja: “Personām, kas pārkāpj Drošas piekļuves zonas likumu, tagad var tikt uzlikts ievērojams naudas sods, un izpildi nodrošina Skotijas policija.”

Par buferzonu pārkāpšanu draud sods līdz 10 000 sterliņu mārciņu. 24. septembrī pie  Skotijas parlamenta notika protesti, kurus rīkoja nedzimušu bērnu aizsardzības biedrība (Society for the Protection of Unborn Children (SPUC)). SPUC izpilddirektors Džons Deigans (John Deighan) sacīja, ka buferzonas ir "aizvainojums pamatbrīvībām Skotijā" un atņemtu neaizsargātām sievietēm "izeju" no aborta. Deigans arī uzsvēra - "Buferzonas ir ieviesušas domu noziegumus Skotijas sabiedrībā”.