Jaunākais ziņojums Lielbritānijas medijos kārtējo reizi atklājis surogātmātes statusa bīstamību un sociālo haosu, ko rada bērnu komercializācija un ģimenes definīcijas pārdefinēšana. Dati atklāj, ka pieaug gados vecāku vientuļu vīriešu vēlme iegūt bērnu.

Pēdējo piecu gadu laikā gandrīz 300 vīriešu, kas vecāki par 50 gadiem, ir iesnieguši pieteikumus, lai kļūtu par surogātbērna juridisko tēvu, un jauni dati liecina, ka 43 no viņiem ir bijuši vecāki par 60 gadiem. Un kopumā 95 vientuļi vīrieši pieteicās kļūt par vecāku surogātbērnam. Tas atspoguļo pieaugošo tendenci, ka vīrieši, jo īpaši gados vecāki, ar surogātmātes palīdzību vieni būdami rada bērnus. Kopš 2019. gadā tika mainīts likums, lai vientuļajiem cilvēkiem piešķirtu tādas pašas surogātmātes tiesības kā pāriem, Anglijā ir saņemti 2162 pieteikumi no tiem, kuri vēlējās kļūt par vecākiem šādā veidā. Jaunie dati arī liecina, ka kopumā 293 no topošajiem tēviem ir vecāki par 50 gadiem. Viņu skaitā ir gan tie, kuri dzīvo vieni paši, gan tie, kuri ir pāros. Šie dati tika publicēti informācijas brīvības likuma (Freedom of Information Act) pieteikuma dēļ.

Reaģējot uz šo ziņu, Sieviešu politikas centra priekšsēdētāja Paola Diāna pauž satraukumu: “Kas pārbauda, vai šie vīrieši nav pedofili? Neviens.” Tā ir tikai viena no daudzajām surogasijas problēmām, atzīst Diāna.