Kiran, bijusī medmāsa un četru bērnu māte, ir bijusi drosmīga kristiete, aizstāvot savu ticību. Viņa bija pievienojusies daudzām WhatsApp grupām, lai dalītos evaņģēlijā. Vienu no šīm grupām ar nosaukumu “Pure Discussions” pārraudzījuši musulmaņi un apgalvo, ka sieviete 2020. gada septembrī šajā grupā nosūtījusi zaimojošas ziņas.

Pēc trīs gadu tiesvedības, Islāmabadas papildu sesijas tiesnesis Muhameds Afzals Majoka Kiranai piespriedis 300 000 rūpiju jeb 1077 ASV dolāru naudas sodu. Federālā izmeklēšanas aģentūra arestēja Kiranu 2021. gada 29. jūlijā. Iestādes aizturēja arī viņas vīru un divus dēlus, taču vēlāk viņi tika atbrīvoti. Viņas advokāts Rana Abduls Hameeds skaidro, ka sūdzību pret Kiranu cēlis musulmanis, uzskatot, ka viņa esot dalījusies ar saturu, kas izrāda necieņu pret islāma pravieti. Tomēr Kirana uzsver, ka viņa nav šī satura autore un pārsūtījusi to tālāk WhatsApp grupā, to nelasot.

Viņas advokāts nolēmumu pārsūdzēs, jo, izvērtējot citus gadījumus, ir secinājis, ka pirmās instances tiesas parasti notiesā apsūdzētos pat tad, ja apsūdzība pret viņiem ir ļoti vāja. Tas ir reliģisko grupu spiediena un baiļu no pūļa vardarbības dēļ. Pēc tam pirmās instances tiesas spriedumus ir atcēlušas augstākas instances tiesas. Kopš pagājušā gada Pendžābā vien ir ieslodzīti 552 cilvēki. No šā gada janvāra līdz jūnijam par zaimošanu apsūdzēti 103 cilvēki.