13. augustā Kostarikas Konstitucionālā tiesa paziņoja, ka tā ir vienbalsīgi pieņēmusi lūgumrakstu (amparo), kas tika iesniegts Medžikiko slimnīcas medmāsas vārdā pret šī medicīnas centra ģenerāldirektoru. Māsa vērsās Konstitucionālajā tiesā, jo Hospital México ģenerāldirektors nav devis atļauju no jauna uzstādīt krucifiksu, kas kopš 2008. gada bija piestiprināts pie operāciju zāles ieejas sienas.

Viņa stāstīja, ka krucifikss tika noņemts saistībā ar šajā teritorijā veikto pārbūvi. Pēc tam tas vairāk nekā divus gadus atradās pie operāciju zāļu ieejas jaunajā ēkā, blakus administratīvajām telpām, līdz ģenerāldirektors deva mutisku rīkojumu to noņemt. Māsa paziņoja, ka viņa oficiāli lūdza atļauju novietot krucifiksu atpakaļ uz sienas, kur tas iepriekš atradās. Ģenerāldirektors oficiālā vēstulē atbildēja, ka tā novietošana nav atļauta, jo viņam jāseko, lai tiktu ievērotas tiesības uz brīvu pielūgsmi un reliģisko daudzveidību.

Konstitucionālās tiesas tiesneši uzdeva slimnīcas ģenerāldirektoram trīs dienu laikā, no lēmuma paziņošanas, atļaut no jauna uzstādīt krucifiksu pie operāciju zāles ieejas sienas. Krusts tagad ir uzstādīts no jauna.