Šveicē kāda 64 gadus veca sieviete izvēlējās pārtraukt savu dzīvi, īpaši izstrādātā pašnāvības kapsulā ar slāpekli. Sieviete bija pirmā ierīces lietotāja. Kā norāda tā dēvētās Sarco kapsulas izstrādātāji, kapsula piedāvā “ātru, mierīgu un drošu nāvi” bez ārsta vai medikamentu palīdzības.

Pašnāvības kapsula tika izstrādāta un uzbūvēta Nīderlandē. Neilgi pirms nāves sieviete bija ierakstījusi savu nāves vēlmi videoierakstā. Tajā viņa stāsta, ka viņas nāves vēlme pastāv jau vairāk nekā divus gadus. Tas sākās brīdī, kad viņai tika diagnosticēta nopietna slimība, kas var izraisīt stipras sāpes. Sieviete bija mērojusi ceļu no Amerikas Savienotajām Valstīm uz Šveici, lai izdarītu pašnāvību. Nogulējusi kapsulā, viņa sāka pašnāvības procesu, nospiežot pogu. Pēc tam kapsula piepildījās ar slāpekli, minūtes laikā atņemot kabīnē visu skābekli, kā rezultātā cilvēks mirst.

Šveicē pašnāvība ar asistentu palīdzību ir likumīga, ja vien pašnāvnieks ir kompetents pieņemt šādu lēmumu, pats veic pašnāvību un ja cilvēkiem, kas palīdz izdarīt pašnāvību, ir nesavtīgi motīvi to darīt. Jāpiebilst gan, ka bibliskais un dievbijīgais skatījums paliek nemainīgs, neatkarīgi no tā, kas sabiedrībā ir likumīgs, – tikai Dievs ir dzīvības devējs un tikai Viņam ir noteikšana pār cilvēka piedzimšanas un miršanas dienu.