Seriāls "Izredzētie", kas vēsta par Jēzus un Viņa mācekļu dzīvi, ir kļuvis par globālu fenomenu, kas pavēris ceļu citiem blakusprojektiem. Starp tiem ir grāmatu sērija un interaktīvs Bībeles studiju materiāls, kuru mērķis ir palīdzēt skatītājiem labāk izprast Svētos Rakstus.

Amanda Dženkinsa, seriāla "Izredzētie" vadītāja Dalasa Dženkinsa sieva, pavisam nesen ir sarakstījusi grāmatu, kurā tiek pētīta galvenā tēma, kas parādās seriāla ceturtajā sezonā: cilvēku ciešanas. "Patiesība ir tāda, ka es neesmu pārliecināta, vai jebkad esmu uzzinājusi par Tā Kunga labestību ārpus ciešanām," viņa teica. “Es nedomāju, ka es to iemācos pārpilnībā; es domāju, ka pārpilnībā es esmu vairāk egoistiska. Es domāju, ka miera brīžos es skrienu Viņam pa priekšu. Man šķiet, ka mūsu daba ir tāda, ka ciešanas ir vieta, kur mēs tuvojamies Kungam. Citādi, manuprāt, mēs labākajā gadījumā kļūstam ļoti aizņemti ar visu kaut ko citu.”

Dženkinsa atzina, ka ir bijis neticami vērot, kā seriāls "Izredzētie" kalpo kā instruments, kas palīdz "no jauna iepazīstināt cilvēkus ar Jēzu". Aktieri un komanda turpina dzirdēt stāstus no cilvēkiem, kuri saka, ka bija atkrituši no ticības, bet tagad atgriežas, un viņi uzskata, ka seriāls palīdzējis šajā procesā. Citi arī atzīst, ka seriāls "Izredzētie" ir radījis pirmo iedvesmu viņiem atrast Kristu. Amanda Dženkinsa atklāja, ka galu galā tas arī ir galvenais mērķis - mudināt cilvēkus "atgriezties pie Svētajiem Rakstiem".

"Seriāls ir lielisks, bet tas ir TV seriāls," teica Dženkinsa. "Tas nav Dieva vārds, tāpēc mēs ceram, ka šis seriāls aicinās cilvēkus atgriezties pie Svētajiem Rakstiem.”