Izvērtējot nepieciešamību radīt formātu, kā likumdevēja vara spētu sarunāties ar dažādu konfesiju un reliģisko organizāciju pārstāvjiem, Saeimā šonedēļ ir dibināta deputātu interešu grupa sadarbībai ar reliģiskām organizācijām. Par grupas vadītāju ievēlēts Jānis Grasbergs.

“Ogrenet” norāda, ka šis ir vēsturiski nozīmīgs solis, lai pie viena galda beidzot varētu apsēsties gan likumdevējs, gan garīgā pārstāvniecība. Kā skaidro deputātu grupas pārstāvis Jurģis Klotiņš, mūsdienīgā demokrātiskā valstī ir svarīgi sadarboties ar organizācijām, kas apvieno iedzīvotājus, un "baznīcas ir tieši tādas organizācijas, kas apvieno daudzus tūkstošus pilsoņu." Par grupas vadītāja vietnieci kļuvusī Līga Kļaviņa norādījusi, ka viens no skatāmiem jautājumiem noteikti varētu būt Gideonu biedrības Bībeļu izplatīšanas iespējas. Šobrīd nepastāv kopīgu nosacījumu, kurās iestādēs Bībeles drīkst tikt atstātas. Grasbergs norāda, ka ir vietas, kurās neļaujot novietot zilās Gideonu Bībeles un “šis jautājums ir jāsakārto”. Kā vēl vienu jau apzinātu jautājumu, Grasbergs min kultūrvēsturisko mantojumu sakārtošanu. Mums ir ļoti daudz senas baznīcas, kas prasa atjaunošanas darbus. Līdz šim brīžos, kad notiek sarunas par budžetu, nav bijis pārstāvis, kas par to iestātos. Mums kultūrvēsturiskais mantojums ir jāuztur kopā un kā valstij jārūpējās par to, jo tas uztur tautas vēstures liecības. Kā vēl vienu būtisku jautājumu tuvākā nākotnē deputāts saredz sakrālā tūrisma attīstību. Tur paveroties plašākas sadarbības iespējas ar pašvaldībām un lauku baznīcām. Arī jaunais izglītības saturs ar kompetenču pieeju tajā varētu tikt apskatīts plašāk.

Jau tuvākās nedēļās grupas vadītājs Jānis Grasbergs sasauks pirmo iepazīšanās sēdi, uz kuru tiks aicināti dažādi konfesiju pārstāvji un līderi. Deputāts sola, ka šajā grupā izskatāmie jautājumi tiks aplūkoti pēc būtības, ne politiskās piederības.