Iznākusi Maikla Velsa grāmata latviešu valodā “Ceļojums pa Dzintara zemi”. Tā ir Maikla dienasgrāmata no ceļojumiem pa Latviju 90. gados. Dienasgrāmatas lappusēs iespējams sastapt Latvijas Kristīgo radio, pazīstamās Latvijas dabas ainavas, pazīstamu draudžu un cilvēku vārdus.

1989. gadā Maikls Velss nodibināja misiju ALMI (Abiding Life Ministries International), lai palīdzētu sakāvi piedzīvojušajiem kristiešiem atjaunoties apziņā un ticībā tam, ko Dievs viņiem jau devis. Maikla dzīves uzdevums bija - ar cieņpilnu izturēšanos un mīlestību iedrošināt katru, lai mēs visi sasniegtu pilnību Kristū. Jo Kristus mūsos ir pamats mūsu cerībai uz debesu godību. Maikla vēsts, kalpojot Latvijā, bija ļoti vienkārša - kad būsi zaudējis savu spēku, godu un valstību, tad būsi nonācis tieši tur, kur Dievs tavā dzīvē īstenos Savu prātu, un tu sapratīsi, ko nozīmē patiesi pārpilna dzīve.

Maikls Velss bija pārliecināts žēlastības sludinātājs, vēršot visu uzmanību uz Jēzu, Viņa upuri pie krusta, grēku piedošanu un jaunu dzīvi Kristū un Viņa darbu mūsos. Maikla Velsa mācības pamatā bija vēsts, ka “nav nekā tāda, ko Kristus tuvums nespētu pārvarēt”.

Maikls Velss mūžībā devās 2011. gadā, taču šī “misionāra dienasgrāmata” kalpos par  patīkamu atmiņu krātuvi, kas kaut nedaudz atklās viņu pašu un kalpošanu.