5. oktobrī Bērzes dievnams piedzīvojis nozīmīgu vēstures mirkli, svinot savu 200 gadu jubileju. Šī īpašā diena pulcēja draudzes locekļus, garīdzniekus un viesus no dažādām Latvijas vietām, lai piedalītos svētku dievkalpojumā un vairākās kultūras norisēs.

Dievkalpojumā tika iesvētīts jaunais ērģeļu balkons, kas tapis ar Zemkopības ministrijas un Lauku atbalsta dienesta atbalstu. Draudzes mūziķis Dāvis Beitlers saņēma Latvijas Evaņģēliski luteriskās Baznīcas augstāko apbalvojumu “Uzticības vairogs” par darbību ne tikai Bērzes, bet arī Kalnciema-Klīves un Sesavas draudzēs. Dievkalpojumu vadīja LELB Liepājas diecēzes bīskaps Hanss Martins Jensons, kalpoja Jelgavas iecirkņa prāvests Oskars Laugalis, draudzes mācītājs Jānis Tālums, kā arī bijušie draudzes mācītāji Guntars Dimants un Guntars Lūsītis. Dievkalpojumu papildināja arī muzikāli priekšnesumi, tostarp vokālā grupa “Vocalica”. Pēc koncerta sekoja audiovizuālā projekcija “Bērzes baznīcas stāsts” uz baznīcas fasādes, izceļot baznīcas bagāto vēsturi un nozīmi vietējā kopienā.

Bērzes dievnams atrodas Dobeles novadā un pieder Latvijas Evaņģēliski luteriskajai Baznīcai. Tas ir valsts nozīmes 19. gadsimta pirmās puses un vidus arhitektūras piemineklis. Baznīcā ir 500 sēdvietas. Tajā atrodas arī 19. gadsimta harmonijs un 1939. gadā Kārļa Ulmaņa dāvātais zvans ar veltījumu baznīcai, kurā viņš kristīts un iesvētīts. Bērzes draudzē visilgāk – 57 gadus – kalpojis mācītājs Alfons Vecmanis (no 1939. līdz 1996. gadam).

Bērzes baznīca, kas jau divus gadsimtus kalpo kā garīga telpa ar kultūrvēsturisku nozīmi, turpinās būt kopienas centrs arī nākamajās paaudzēs, norāda dievnama jubilejas svinību organizatori.